La vaga indefinida de 24 hores de les ambulàncies gironines començarà el dia 8 de setembre si els treballadors del servei i l'empresa concessionària, Transport Sanitari de Catalunya (TSC) no arriben a un acord abans. Després de dues jornades de vaga parcial i amb la vista posada en la tercera, prevista per aquest divendres, el comitè de vaga del transport sanitari de Girona i l'Alt Maresme va anunciar ahir que la vaga total i de seguiment diari arrencarà la setmana vinent.

De moment, i després de cinc trobades fallides entre els representants de la plantilla, l'empresa TSC i l'administració al Departament de Treball, avui hi ha convocada una nova trobada a Barcelona on totes les parts negociaran els serveis mínims per a la mobilització.

A través d'un comunicat, el comitè de vaga ha indicat que a la reunió d'avui espera «un moviment tant de l'administració (CatSalut i SEM i també el Departament de Treball) com de l'empresa. Moviment que ha de ser d'acostament entre les parts», després que en la darrera trobada, celebrada dijous passat, els representants sindicals i els seus assessors legals s'aixequessin de la taula negociadora sense signar l'acta «després d'una actitud de menyspreu i falta de respecte».

«Els motius de reivindicació continuen sent els del primer dia, ja que l'empresa no ha fet cap moviment vers cap dels punts que reclama el comitè de vaga», indiquen els representants dels treballadors, que reclamen que no es precaritzi el servei, que no s'empobreixin les seves condicions laborals i millores als vehicles i les bases assistencials.

En aquest sentit, han puntualitzat que des d'aquest dilluns el CatSalut ha començat a fer «una sèrie de revisions a les bases assistencials». «Tot apunta que es confirmen aquestes irregularitats reclamades per la part social», asseguren.

A l'espera dels esdeveniments d'avui, divendres hi ha convocada una nova jornada de vaga parcial, amb aturades de sis a deu del matí i de dues a sis de la tarda, a més d'un tall de la N-II al seu pas per Tordera, a la rotonda de Can Bartolí.