Cassà de la Selva inciarà el pròxim dilluns, 4 de setembre, les obres va informar ahir l'Ajuntament a la seva pàgina web. La previsió és que els treballs durin quatre mesos i acabin durant el mes de desembre.

El consistori va encarregar un projecte de remodelació de tot el nucli històric amb la intenció que es vagi executant progressivament i segons les disponibilitats pressupostàries del consistori. L'objectiu, segons es va informar ja el 2016, era «fer més atractiu el centre del poble per donar-hi més vida, atreure més establiments i incrementar el nombre d'habitants». Aquest any, doncs, es començarà amb la primera fase.

En concret, les actuacions es faran al carrer Nou, el carrer de Joan Gener, el carrer de Roscada (tram que no es va renovar), el carrer dels Dolors, la travessera de la plaça Petita (de la plaça Petita al carrer de Joan Gener), la travessera de les Mesures, el carrer d'Ocata, el carrer de la Mel (a partir de la travessera de la Coma i fins la travessera de les Mesures) i la travessera de la Coma. També s'adequarà la placeta de ca la Marcel·la.

Segons l'Ajuntament, en tots els casos es faran els carrers a un sol nivell per fer-los accessibles. També s'aprofitarà per canviar els serveis com l'aigua i les telecomunicacions, a més d'actuacions de millora de l'eficiència energètica a l'enllumenat públic. Mentre durin les obres, s'assegurarà l'entrada als domicilis dels veïns i l'accés als comerços i negocis de la zona.

Les obres s'han dividit per sectors i s'ha publicat un calendari amb les dates aproximades de les actuacions en cada carrer que es pot consultar al web municipal. Així, començaran les obres en uns carrers i no s'iniciaran en altres fins que no hagin acabat els anteriors. Durant els dies d'obres no es podrà accedir amb cotxe als carrers afectats (a peu s'assegura el pas) però s'ha previst l'accés de càrrega i descàrrega més proper així com l'accés per les persones amb mobilitat reduïda. La Policia també ha previst els accessos habilitats en casos d'emergències.