Ferran Adrià serà el protagonista de la propera Tribuna de la Fundació Jordi Comas Matamala a partir de les 19.30. Més endavant, a l'octubre, la fundació debatrà sobre el model de territori turístic sostenible.

A partir del títol «Sàpiens: comprendre per crear», l'impulsor de la Bulli Foundation exposarà la seva concepció del procés creatiu, que passa per connectar coneixements. Per a Adrià, la innovació no és possible si abans no es comprèn bé tota la informació de què disposem i no utilitzem aquest coneixement per discriminar el que ja és conegut del que és desconegut.

Ferran Adrià aplica aquests principis al procés culinari per fer veure que tant l'origen, les formes de conreu, les característiques morfològiques i les propietats dels aliments, com les diferents maneres de cuinar al llarg del temps i del món proporcionen una informació extraordinàriament valuosa per comprendre el que s'ha fet fins ara i per promoure nous punts de vista.

Durant la seva exposició, Adrià interacciona amb el públic creant una dinamització del pensament per demostrar que ens fixem sempre en el més superficial i, en canvi, ens passen desapercebuts els detalls més profunds, que són, precisament, els que porten a la creativitat. El mètode Sàpiens ha estat presentat als CosmoCaixa de Barcelona i Madrid, juntament amb una exposició complementària, i també a diferents auditoris del país.

Turisme i sostenibilitat

La conferència-col·loqui de Ferran Adrià serà la segona i darrera d'aquest any que presenta la Fundació Jordi Comas Matamala. El 15 de juny, al mateix s'Agaró Hotel, el coach Emili Duró va encomanar optimisme a un auditori nombrós i atent. Amb l'enunciat «No s'hi val a rendir-se: l'actitud com a fonament de l'èxit». Duró va fer un ampli recorregut pels paranys que la condició humana para a les persones durant la seva vida personal i professional i que posen en qüestió la seva capacitat d'èxit.

El calendari d'activitats de la Fundació es tancarà, aquest 2017, amb la Jornada sobre Turisme i Sostenibilitat que se celebrarà al CaixaFòrum Girona el dia 27 d'octubre amb el propòsit de debatre sobre un model de territori turístic sostenible, a través de quatre panels de discussió: infraestructures i urbanisme a les zones turístiques, recursos i residus a la Costa Brava, el medi natural com a valor turístic i la pressió turística sobre el medi urbà.