A partir d'aquest dilluns torna la vaga d'examinadors de la Direcció General de Trànsit (DGT)a les comarques de Girona. Aquesta és la segona tongada de mobilitzacions que engega el col·lectiu aquest any. Les aturades es faran entre dilluns, dimarts i dimecres i durant totes les hores lectives.

Inicialment, la vaga estava prevista de dilluns a divendres i de forma indefinida durant tot el mes aperò finalment, des d'Asextra (Associació d'Examinadors de Trànsit) es va decidir «com a mostra de bona voluntat» reduir els dies per tal que les empreses i els alumnes puguin anar a examen.

Així doncs, durant tot el mes que ve el col·lectiu d'examinadors del test de conduir pràctic farà vaga. El seguiment de l'anterior va ser molt elevat i de fet, dels deu que hi havia gairebé cada dia, en treballaven set. D'aquests però n'hi ha dos que no són de la plantilla fixa sinó itinerants i que no venen cada setmana a examinar els alumnes de la demarcació de Girona.

L'anterior vaga va durar 20 jornades i es va fer entre els mesos de juny i juliol. Això va suposar que uns 2.000 exàmens no es fessin. Una xifra que anirà creixent si s'acaben fent els dotze dies previstos d'aturades d'aquest mes de desembre. Cada dia, cada examinador de la DGT porta a terme tretze exàmens pràctics de mitjana cada dia. Si es manté el seguiment de la vaga i hi ha 12 jornades, hi haurà prop de 1.100 exàmens que es deixaran de fer.

El conflicte entre els examinadors de la DGT arrenca de fa anys però aquestes últimes aturades sobretot pels «incompliments i enganys de l'acord de desconvocatòria del 2015, en principi assumit per aquest nou director general, però que sorprenentment, fa poc més de dos mesos, es va desentendre completament sense donar cap alternativa», van assegurar Asextra en convocar la primera jornada d'aturades del juny.

Aquesta segona tongada de vaga es va convocar després que no hi hagués acord entre la DGT i el col·lectiu d'examinadors. Aquesta vaga compta amb el suport explícit del Csif. Fonts d'aquest sindicat asseguren que «des del sindicat seguim donant suport al màxim al col·lectiu examinador en les seves reivindicacions i no entenem el perquè d'aquesta inacció a solucionar el conflicte des de l'adminstració».

Aquesta situació ha provocat que les autoescoles vegin perillar els seus negocis com han denunciat repetidament des del col·lectiu que també es va mobilitzar a Girona, amb una marxa lenta pel centre de la ciutat.