La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona va valorar ahir positivament la temporada estiuenca que ja està finalitzant i va recalcar que, durant l'agost, a la Costa Brava sud s'ha arribat al 90% d'ocupació, mentre que a la Costa Brava Centre i a Girona ciutat, l'ocupació ha sigut del 85%.

Segons la patronal hotelera, aquestes xifres confirmen la previsió que es feia a finals del mes de juliol. Així mateix, l'ocupaciò ha sigut d'un 65% a la Selva Interior i un 80 per cent a la Garrotxa.

Respecte a les zones de muntanya, ha estat del 77% a la Cerdanya i del 65% al Ripollès.

A les zones del litoral gironí, durant alguns caps de setmana d'agost els establiments van penjar el cartell de complet, tal i com va passar l'any passat.

Pel que respecta a les previsions d'ocupació hotelera del mes de setembre, destaquen que variarà en funció de la climatologia, ja que el visitant sol ser de proximitat i visita les comarques de Girona en funció del bon temps que faci.

Tot i així, es preveu que l'ocupació del litoral gironí oscil·li entre el 55% i el 60% a l'Alt Empordà, entre el 65% i el 70% a la Costa Brava Centre i el 70% i 75% a la Costa Brava Sud.

A Girona ciutat i rodalies es preveu una ocupació que oscil·li entre el 65% i el 70%, i a les zones d'interior de les comarques de la Selva i la Garrotxa una ocupació entre el 50% i el 55%, tot i que dependrà de les reserves d'última hora.

A la Cerdanya i el Ripollès, els percentatges són els mateixos que a l'interior.