La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat està elaborant un informe sobre la situació dels dos nens, de cinc i set anys, veïns de Cassà de la Selva que van haver de ser hospitalitzats per consumir cocaïna. La nova directora general de la DGAIA, Georgina Oliva assegura que a banda dels pares -cada nen és fill d'un home diferent- també una àvia dels menors ha demanat fer-se càrrec d'ells.

Cal recordar que els dos nens van ser ingressats a l'Hospital Josep Trueta de Girona diumenge passat, tal i com va avançar Diari de Girona per una intoxicació per cocaïna i van ser donats d'alta dimarts passat.

Segons els Mossos d'Esquadra, les primeres investigacions policials apunten al fet que es va tractar d'un consum accidental a causa que la substància estupefaent hauria estat a l'abast dels menors a casa seva.

Els Mossos d'Esquadra van detenir a la mare com a presumpta autora d'un delicte relacionat amb els drets i deures familiars.

Segons va explicar ahir la nova directora general de la DGAIA en una entrevista en Catalunya Ràdio, els dos nens estaven a la casa de la mare quan van consumir la cocaïna i són fills de dos pares diferents que ja no conviuen amb la mare.

Els nens estan vivint ara, segons Oliva, amb els seus pares, allunyats del domicili on es guardava la droga, mentre els tècnics de la DGAIA elaboren l'informe, encara que ha avançat que sempre la intenció de la Generalitat és no apartar als nens dels seus familiars, en aquest cas, dels seus pares, que no estarien implicats en el tema de la droga. Un dels pares ja ha demanat obtenir la custòdia del seu fill després del que va ocórrer el diumenge passat a Cassà de la Selva.