Amèlia Sánchez ha cessat la seva activitat com a gestora del bar Fortí de l'Estrella després de tres anys d'estar-hi al capdavant. L'històric edifici que havia servit per defensar el municipi durant la tercera guerra carlina va obtenir una llicència per ser utilitzat com a negoci de caràcter ludicocultural.

Durant els dos primers anys aquest va ser el destí que li va donar al local, on es van organitzar concerts en directe, presentacions de llibres i exposicions diverses. En el darrer exercici l'activitat cultural va baixar considerablement, sobretot pels problemes que la seva propietària va tenir amb representants de l'SGAE. «Vam deixar-hi de fer concerts de músics ripollesos que volien donar a conèixer perquè no estàvem d'acord amb els cànons que ens volien cobrar» explica Sánchez.

Una visita de representants d'aquesta societat va acabar amb un judici que Sánchez va guanyar, però d'aleshores ençà la música que ha sonat al Fortí de l'Estella ha estat a través dels canals d'Spotify Prèmium, l'aplicació d'internet que permet escoltar música a través de la xarxa. Situacions similars han provocat que diversos establiments de Ripoll i comarca on es programaven concerts en directe hagin deixa't de fer-ne, per no haver de pagar unes quotes que ho feien econòmicament inviable.

Ara Amèlia Sánchez ha marxat a viure a Vic, i portar el Fortí de l'Estrella li hagués representat un esforç massa feixuc. Per això el 31 de juliol va ser el darrer dia que el Fortí va tenir permís. Ara mateix els vidres que seccionen l'edifici de dalt a baix, i que van generar polèmica quan van convertir-se en l'element més visual de la reforma que s'hi va fer durant l'etapa de Teresa Jordà (ERC) com a alcaldessa de Ripoll, ja no mostren ampolles de licors de diferents procedències. D'ençà d'aquella actuació el Fortí va acollir l'Oficina d'Habitatge de Ripoll primer, i més tard i de forma temporal la tresoreria de la Seguretat Social. A inicis de 2013 l'actual alcalde Jordi Munell (CiU) va proposar-ne el lloguer a disposició dels emprenedors locals. Fins al cap d'un any no va aparèixer l'opció d'Amèlia Sánchez, després que el concurs inicial resultés desert.

Sánchez es mostra contrariada amb la forma com s'està gestionant l'activitat econòmica ripollesa. Explica que «hi ha condicions diferents segons qui és el propietari dels locals» i a més creu que es discrimina a alguns establiments i se n'afavoreix d'altres també segons la seva ubicació al municipi. Sánchez, que és originària de Barcelona, creu que la societat ripollesa té alguns individus i famílies intocables.

Per la seva banda l'Ajuntament de Ripoll està valorant quin us donarà en el futur al Fortí de l'Estrella, però ha descartat que segueixi tenint l'ús que se li donava fins ara.