Olot instal·la plaques d'energia solar a la comissaria de la policia

04.09.2017 | 09:00

L'Ajuntament d'Olot, fa pocs dies, va posar la primera instal·lació d'energia solar per a l'autoconsum al sostre de la comissaria de la Policia Municipal.

La instal·lació consta de 17 panells solars fotovoltaics policristal·lins de 265 Wp. Els panells han estat situats damunt d'una estructura metàl·lica orientada al sud. La previsó és d'una producció anual de 5.800 kWh que permetrà un estalvi de 1.200 ? l'any en la factura elèctrica de la municipalitat. També preveuen que la instal·lació serveixi per reduir les emissions de CO2 en 2,8 tones anuals.

La voluntat, també, és que serveixi per fomentar l'ús de les energies renovables i, en concret, de les instal·laciobs solars fotovoltaiques d'autoconsum. La comissaria de la Policia funciona les 24 hores del dia i els 35 dies de l'any, el fet permet la consumició de tota l'energia que es produeix i, en conseqüència, no genera excedents a la xarxa. La instal·lació permet visualitzar les dades de producció mitjançant un equip informàtic o bé de dret des d'un smartphone.

La instal·lació realitzada per SUD Energies Renovables ha tingut un cost de 14.000 ?. La voluntat de l'Ajuntament és posar més equips d'energies renovables als edificis municipals de la ciutat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema