Uns 430 estudiants de les comarques gironines comencen aquest matí les proves de selectivitat Segons les dades de matrícula, aquest setembre s'examinaran de les proves d'accés a la formació universitària a la Universitat de Girona un total de 428 alumnes. D'aquests, 346 s'examinen de fase general i alguns d'ells també de fase específica; d'altres només s'examinen de matèries concretes per aprovar-les o millorar-ne la nota, segons ha informat la UdG, que acollirà els exàmens a les aules de la Facultat de Dret al Campus de Montilivi.

En total, més de 5.000 estudiants catalans comencen avui les proves d'accés a la universitat en la convocatòria de setembre. 5.406 estudiants s'hi han matriculat, un 73% per fer les proves de la fase general i algun dels exàmens de la fase específica, mentre que 1.454 faran els exàmens només de l'específica.

A més, 584 estudiants faran la prova d'aptitud personal (PAP) per estudiar Educació Infantil i Primària, dos exàmens de competència comunicativa i de raonament crític i la competència logicomatemàtica que tindran lloc divendres a Barcelona, en un únic tribunal.

Aquest dimarts, els estudiants s'examinaran de Llengua castellana i literatura, que serà la primera prova, Llengua catalana i literatura, i durant la resta del dia estan programades matèries com Anàlisi musical, Química o Dibuix tècnic.

Demà serà el torn, a primera hora del matí, de la Història o la Història de la filosofia i la Llengua estrangera. La resta de la jornada i dijous, estan programades les assignatures no comunes.

Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del dilluns 18 de setembre al portal http://accesnet.gencat.cat i, en el moment de la consulta dels resultats podran descarregar-se el document personal acreditatiu de les seves qualificacions dotat amb un codi segur de verificació.

La preinscripció universitària de setembre serà els dies 20 i 21 d'aquest mes.