Treballs en una línia per reforçar el servei elèctric a Sant Joan de les Abadesses

L'actuació, que donarà més qualitat i continuïtat al subministrament, ha suposat una inversió de 20.000 euros

05.09.2017 | 07:17
La tecnologia renovada.

Endesa ha enllestit recentment els treballs de renovació d'un seccionador aeri ubicat en una línia elèctrica de mitjana tensió del Ripollès, que uneix les subestacions de Ripoll i de Sant Joan de les Abadesses, i que alimenta veïns d'aquest últim municipi. El nou interruptor, tecnològicament més avançat, permet millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric als clients que depenen d'aquesta xarxa a 25 kV.

Els treballs, que han comptat amb una inversió de 20.000 euros, aportats íntegrament per la companyia, han consistit en la substitució d'un seccionador de la zona del polígon industrial Cal Gat, és a dir, de l'equip mecànic de maniobra que interromp i tanca els circuits elèctrics i que, per tant, fa la funció d'aïllar les instal·lacions en cas de produir-se una incidència. S'ha substituït per un de nou dotat d'un gas de característiques especialment aïllants i d'una tecnologia més segura i robusta que l'anterior.

Amb aquesta actuació, s'aporta una millora substancial en la velocitat d'actuació davant d'incidències, ja que permet aïllar més ràpidament defectes que puguin produir-se a la xarxa. A més, aquesta tecnologia gairebé no requereix manteniment, a diferència de l'anterior, en què aquestes tasques podien obligar a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients.

Igualment, en aquest seccionador s'hi ha instal·lat un sistema de telecomandament, que consisteix a dotar la infraestructura d'uns dispositius d'actuació remota i uns equips de comunicacions que permeten accionar a distància els seus elements de maniobra des del Centre de Control que la companyia té a Barcelona. Així s'evita la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, de manera que s'estalvia temps en la localització d'avaries i s'agilitza, en molt, la resolució i el temps d'interrupció del subministrament.

Per realitzar aquests treballs ha estat necessària la intervenció d'una brigada especial, que, amb l'ajuda d'un camió cistella, ha executat els treballs en tensió per tal de garantir la continuïtat del subministrament elèctric als clients que depenen d'aquesta infraestructura.

L'actuació forma part dels plans d'actuació de la companyia a la comarca del Ripollès per a la millora tecnològica de les instal·lacions elèctriques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Retards de fins a una hora a la línia del TAV per un tren aturat a Figueres

Retards de fins a una hora a la línia del TAV per un tren aturat a Figueres

Els 121 passatgers van ser traslladats a un altre comboi per un problema elèctric a la catenària

La Fira de Sant Lluc d´Olot amplia els dies de celebració per atraure més visitants

La Fira de Sant Lluc d´Olot amplia els dies de celebració per atraure més visitants

Per primera vegada, faran la Fira del Dibuix fora de la diada de Sant Lluc · La penya els...

Olot estimula les converses entre els veïns en el mercat del dilluns

Olot estimula les converses entre els veïns en el mercat del dilluns

El divendres, dia 29, hi haurà metges asseguts en cadires al carrer, perquè la gent aprofiti i hi...

Control als grups de WhatsApp

Control als grups de WhatsApp

Una empresa gironina ha desenvolupat una aplicació de telefonia mòbil per simplificar les...

El Govern diu que cal regular «cas per cas» l´excés de visites als gorgs

El Govern diu que cal regular «cas per cas» l´excés de visites als gorgs

?La Generalitat posa com a exemple «reeixit» la regulació de l'acés al Torrent de la Cabana amb...

Enllaços recomanats: Premis cinema