Les autoescoles , malgrat que no hi hagi vaga dels examinadors de la DGT. El president de l'Associació d'Autoescoles de les comarques de Girona, Joan Sala, assegura que ahir van presentar fins a 154 alumnes a fer examen aquest dijous i divendres i en canvi, en podran fer uns 66 més els que s'hagin d'examinar de moto.

Afirma que això es deu al fet que dels nou examinadors en plantilla n'hi ha un de vacances, una de baixa i un «altre estarà en hores sindicals». I això representarà que n'hi hagi només sis dels nou treballant, afirma.

Aquesta situació va suposar que ahir es queixessin davant de la DGT a Girona, explica, ja que quan van portar la documentació dels 154 alumnes per fer l'examen ja se'ls va comunicar que la previsió era de menys.

Ahir, diu Sala, també estava previst que s'incorporés un examinador itinerant i així hi hagués una persona més examinant. Per ara, segons Sala, aquesta persona no s'incorporarà fins al dimarts de la setmana vinent, ja que dilluns és la Diada de Catalunya.

Per la seva banda, per part dels examinadors de la DGT, el seguiment de la vaga va ser com el del primer dia d'aturades. Només un d'ells va anar a treballar, i la resta -ahir sis- van secundar la nova jornada de mobilitzacions. Les aturades es fan fins avui, cada dilluns, dimarts i dimecres del mes de setembre.

Set de cada deu examinadors

A tot Espanya, segons Asextra, els convocants de la vaga, aquesta va tenir un seguiment del 75, 33%. Això representa, que set de cada deu examinadors de la DGT a Espanya van secundar-la.

Per part del CSIF demanen als ministeris de l'Interior i d'Hisenda que « prenguin les regnes de la negociació per desbloquejar aquesta situació» i asseguren que des de la DGT «no hi ha intenció de resoldre-la». També afirmen que des de l'estament de Trànsit «l'única solució que busquen de la vaga és el desgast dels vaguistes, els quals estan cada dia més decidits a lluitar». I demanen disculpes als ciutadans per la situació.