La festa Holi vesteix de colors centenars de persones a Olot

El Ball de l´Hora, la Turinada i el concert d´Imperial State Electric van ser alguns dels actes d´ahir · Els campionats mundials de competicions inaudites van tenir lloc en la tarda · Les activitats de més tradició se celebraran avui al matí i el migdia

08.09.2017 | 09:48
La festa Holi vesteix de colors centenars de persones a Olot

Una espècie de fum de colors surava sobre els joves engalanats amb colors difuminats que ballaven els ritmes que els marcava el grup d´animadors que hi havia al cadafal.

Marta Teixidor (membre de l´organització) va explicar que la festa Holi forma part de l´itinerari referent a les religions programat per l´Institut de Cultura d´Olot i el Consorci de Benestar Social. Hi està programada com una mostra de les festes de l´Índia.

En tot cas, els joves que ballaven ahir al passeig de la Muralla representaven totes les comunitats que hi ha Olot, però predominaven els d´origen europeu.

Teixidor va explicar que la festa Holi va ser la proposta guanyadora del pressupost participatiu del 2017. L´Ajuntament destina una partida del pressupost als joves que es reuneixen a l´espai L´Ideal. Cada colla o grup de joves exposa la seva idea i després tots en comunitat en trien una i aquest any va tocar la festa Holi.

Es tracta d´una modalitat de festa que tot i tenir l´origen a l´ Índia, els darrers temps, s´ha posat de moda a Europa.

Per tal de fer una festa el més similar possible a les festes de l´Índia, segons va explicar Teixidor, la Comissió de Festes va comptar amb l´ajut de la comunitat sikh d´Olot. En tot cas, va ser una festa molt participada que va durar unes dues hores.

La festa Holi va ser la de més color de la diada d´ahir, però no l´única. Els barrets de palla verds dels participants al IV Campionat Mundial de Pedra, Paper, Tissora a la plaça del Mig també varen ressaltar.

El verd dels barrets dels mundialistes de pedra, paper i tissora, va coincidir amb els esforços d´una altra competició mundial de les Festes del Tura. Es tracta de la competició de llançament de pinyol d´oliva. Una modalitat que, si bé no és olímpica, és clàssica a les Festes del Tura.

A mesura que s´apropava la nit, es multiplicaven els actes al centre d´Olot. Una exhibició de capoeira va centrar l'atenció de la gent a la plaça Capdenmàs, sardanes, inauguracions d´exposicions, i cercaviles van preparar la nit.

La nit va començar amb actuacions de rock davant del mític Bar 6t7 i de l´Espai Líquid. Les audicions van servir per preparar el vint-i-set Ball de l´Hora, concert de Yacine & Oriental Groove, el concert d´Insurrección en homenatge al grup El Último de la Fila, el d´Imperial State Electric, la Turinada i la Festa del Barret. Va ser una de les nits, com va dir Pere Ribes en el pregó, de joc for. Avui, processó i primera gran ballada de gegants a la plaça Major amb cercavila.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Comarques

Retards de fins a una hora a la línia del TAV per un tren aturat a Figueres

Retards de fins a una hora a la línia del TAV per un tren aturat a Figueres

Els 121 passatgers van ser traslladats a un altre comboi per un problema elèctric a la catenària

La Fira de Sant Lluc d´Olot amplia els dies de celebració per atraure més visitants

La Fira de Sant Lluc d´Olot amplia els dies de celebració per atraure més visitants

Per primera vegada, faran la Fira del Dibuix fora de la diada de Sant Lluc · La penya els...

Olot estimula les converses entre els veïns en el mercat del dilluns

Olot estimula les converses entre els veïns en el mercat del dilluns

El divendres, dia 29, hi haurà metges asseguts en cadires al carrer, perquè la gent aprofiti i hi...

Control als grups de WhatsApp

Control als grups de WhatsApp

Una empresa gironina ha desenvolupat una aplicació de telefonia mòbil per simplificar les...

El Govern diu que cal regular «cas per cas» l´excés de visites als gorgs

El Govern diu que cal regular «cas per cas» l´excés de visites als gorgs

?La Generalitat posa com a exemple «reeixit» la regulació de l'acés al Torrent de la Cabana amb...

Enllaços recomanats: Premis cinema