27a edició del Festival Terra de Trobadors

El municipi de Castelló d’Empúries celebra aquest cap de setmana l’esdeveniment cultural i festiu més important de la localitat de l’Alt Empordà. Es tracta del XXVII Festival Terra de Trobadors, que té lloc del 8 al 10 de setembre i que gira entorn de la figura de Malgaulí, l’últim comte del casal d’Empúries. També es commemoraran els 700 anys de la fundació del desaparegut convent de Sant Domènec. El festival oferirà conferències acadèmiques, música medieval, teatre de carrer i recreacions històriques i també un sopar per a 350 persones, activitats que es mantenen fidels a les dades històriques de l’època. Com a novetats, destaca l’ampliació de l’espai del mercat medieval, que ocuparà les zones històriques de Castelló.

La fira d’Indians més autèntica

Un Begur més indià que mai és el que trobarà el visitant en la nova edició de la Fira d’Indians, la XIV, que s’inaugura avui i es perllonga tot el cap de setmana. Cada carrer del nucli es decorarà amb elements relacionats amb un ofici indià. Una de les novetats són els tallers per als més joves, que aniran des de cistelleria fins a fer xocolata i suro.

Concert de La Selvatana a Castell d'Aro

El municipi de Castell d’Aro està de Festa Major aquest cap de setmana. Entre els actes destaquen el gran tobogan lliscador d’aigua que s’instal·larà al carrer Cal Rei i el concert de la Selvatana avui; el Holi Festival, el correfoc i Hotel Cochambre el dissabte; l’animació infantil de la Damaris Gelabert el diumenge; i havaneres el dilluns.

Exposició sobre els infants de la guerra

El Museu Memorial de l’Exili inaugura aquest dissabte l’exposició Entre Espanya i Rússia. Recuperant la història dels infants de la guerra. Una mostra dedicada a l’evacuació d’infants a l’estranger durant la Guerra Civil espanyola i a la Unió Soviètica. Així mateix, a les 11 h, es durà a terme l’activitat familiar Contes de guerra i pau.

Sopar i ball a Santa Eugènia

El barri de Santa Eugènia encara aquest cap de setmana el plat fort de la Festa Major amb una vintena d’activitats. Destaca el pregó musical de festa a càrrec del Cor Àkan i l'Orquestra Eugenial, a les 21 hores al parc de Núria Terés i Bonet, seguit del sopar popular cuinat pels arrossaires d’Argelaguer i el ball amb l’Orquestra Montecarlo.

Doctor Prats a les Festes del Tura

El municipi d’Olot celebra aquest cap de setmana el punt més àlgid de la programació de les Festes del Tura. Entre la programació musical destaca el concert d’avui de Doctor Prats. Nit on també actuaran Roba Estesa i Absentes. Demà actuaran Ramon Mirabet i La iaia.

Concert inaugural del nou curs del Conservatori de Girona

El Conservatori de Girona duu a terme aquest diumenge el concert inaugural del nou curs, a càrrec de l'Orquestra del Conservatori amb la participació d'exalumnes i sota la direcció de Lluís Caballeria i Alfred Cots. Interpretaran obres de Ravel, Haydn i Brahms. L'acte s'emmarca dins les activitats del 75è aniversari del Conservatori.

Cursa al castell de Sant Miquel

Arriba la cursa al castell de Sant Miquel, que enguany celebra la seva 24a edició. La competició constarà de dos recorreguts, un de 12,5 quilòmetres i l’altre de 21 quilòmetres aproximadament. El tret de sortida de les dues curses serà a les nou del matí i a la una del migdia es lliuraran els premis.

Marxa de Torxes d'Òmnium Gironès

La XI Marxa de Torxes que organitza Òmnium Gironès comptarà en aquesta edició amb un concert del compositor i intèrpret Joan Isaac. Tot seguit hi haurà la tradicional encesa de torxes i la marxa pels carrers del Barri Vell amb la Fal·lera Gironina i Diables de l’Onyar, que acompanyaran la marxa fins a la Plaça del Vi.