La primera jornada de vaga indefinida va afectar 312 pacients que havien d'anar a consultes externes o rehabilitació i a qui se'ls va avisar per reprogramar el trasllat, segons va detallar el SEM. I és que, amb uns serveis mínims del 90%, van quedar garantides les urgències i els trasllats per a hemodiàlisis i tractaments oncològics. Des del comitè de vaga consideren que són uns serveis mínims «molt elevats» -durant les aturades parcials van ser del 85%- i que «aigualeixen» la mobilització. A més, van denunciar que els serveis mínims es van incomplir ahir i van anunciar que ho posarien en coneixement d'inspecció de Treball.

La vaga indefinida va arrencar amb vehicles pintats o amb les rodes punxades en punts com Tossa de Mar, Anglès o l'Escala, que van poder ser rellevats i van causar poca afectació el transport urgent, segons el SEM. El comitè de vaga es va voler desmarcar d'aquestes accions i va assenyalar que sempre ha demanat «responsabilitat» als empleats.

Avui la protesta continua i hi haurà una manifestació de la plantilla a Girona. Els manifestants sortiran a les 11 del matí des de davant de Correus i acabaran a la Devesa, on faran una xoriçada popular.