El coordinador i programador musical, Jordi Serrat, ahir es va mostrar satisfet de com han anat les Festes del Tura. Els darrers actes d'unes festes que han durat 5 dies i 4 nits van tenir lloc ahir a la tarda i al vespre.

Serrat va explicar que la sessió amb més gent de les festes va ser la que va tenir lloc divendres a la nit. Segons ell, el nucli antic va estar ple durant tota la nit. Va ser quan van actuar Roba Estesa i doctor Prats.

El pitjor va ser la pluja que va caure amb intensitat dissabte al matí i part de la tarda. La pluja va obligar a suspendre les carrosses que les faran un altre dia i l'espectacle del Correfoc. Això no obstant, el correfoc sí que el varen poder fer. La nit de dissabte a diumenge va ser fresca, però s'hi van poder fer tots els concerts. Va destacar la norantada pels nostàlgics de l'època que va acompanyada de la Xindriada.

Ahir al matí va ser el de la tradicional cursa ciclista. Ara, és una competició de 2 dies que volta la Garrotxa, el del concurs de pesca i el de la darrera ballada dels gegants, nans i cabeçuts.

La tarda va començar amb la festa de l'aigua i de l'escuma al capdemunt del Firal. Segons el projecte de les obres que han de començar, l'any vinent hi tindran la piscina feta.

El Firal també va acollir les simultànies d'escacs i la sardana dels adéus. Com cada any, les Festes del Tura es van cloure amb l'espectacle pirotècnic i el ball amb espelmes dels nans, gegants i cavallets acompanyats del cap de lligamosques.

Al final, els gegants els cavallets i el cap de lligamosques van tornar a l'Hospici.