Fiscal i defensa han acordat una pena de 5 anys de presó per a un home que va agredir sexualment una adolescent damunt el capó d'una furgoneta a Puigcerdà la nit del 2 d'abril de l'any passat. Aprofitant que era fosc, el processat va sorprendre la víctima en una zona a tocar de l'estació de trens; va empènyer la menor contra el vehicle, la va immobilitzar, li va treure la roba i va abusar d'ella (va posar-li els dits als genitals i, després, la va intentar penetrar).

S'enfrontava inicialment a 14 anys de presó, pena que ha quedat notablement rebaixada després de l'acord assolit per les parts, ahir, a Girona. En el pacte s'ha tingut en compte, com a atenuants, que l'agressor no sabia que la víctima tenia menys de 16 anys i que havia consumit alcohol i drogues. A més, abans del judici havia dipositat 5.300 euros per cobrir possibles responsabilitats. L'advocat defensor, Joaquim Bech de Careda, per la seva banda, sol·licita que se li substitueixi la pena de presó per un tractament de desintoxicació.

Prop de l'estació de tren

La nit del 2 d'abril de 2016, pels voltants de les onze, la víctima caminava per una zona enjardinada que hi ha a tocar de l'estació de tren de Puigcerdà. Aleshores, l'acusat va sorprendre la menor quan aquesta passava pel costat d'una furgoneta que hi havia aparcada.

El processat, que té 29 anys, va sortir de cop d'entre les vies, va agafar la víctima pel braç, la va empènyer contra el capó de la furgoneta i la va immobilitzar. Després li va petonejar el coll i li va abaixar les malles i la roba interior fins a l'alçada dels genolls. Segons ha admès ell mateix al judici, a continuació va introduir-li els dits a la vagina i la va intentar penetrar.

Tot i que no ho va aconseguir, la fiscal subratlla al seu escrit que el processat va arribar a ejacular al damunt de la víctima. L'agressor va fugir del lloc després de veure's sorprès pel germà de la noia i un amic seu, que van acudir fins al lloc dels fets alertats pels crits de la víctima.

Ahir, davant del Tribunal, l'acusat va admetre l'agressió i va assegurar que desconeixia que la menor tenia menys de 16 anys. També va explicar que havia pres alcohol i que solia consumir cocaïna i opiacis. Va declarar-se «penedit» del que va fer. La defensa va adherir-se a la petició de la fiscal, però proposa substituir la pena de presó per un tractament de desintoxicació. El judici, que ha quedat vist per a sentència, es va celebrar a la Secció Tercera de l'Audiència de Girona.