La pluja dels darrers dies ha mitigat la plaga de l'eruga del boix a Olot. El regidor de Medi Ambient, Josep Guix (PSC), ahir, va qualificar de clau la pluja i el fred per frenar l'eruga que durant l'estiu ha castigat els boixos dels parcs públics i els jardins privats d'Olot.

El regidor ha assenyalat que les papallones van pondre els ous al cim dels boixos i ara s'haurien de transformar en erugues. Segons ell, si fa fred i plou els ous no eclosionaran, però si fa bon temps sí que ho faran.

Veïns espantats

Guix ha explicat que quan l'eruga es va transformar en papallona va haver-hi veïns que es van espantar de la quantitat de papallones que volaven als jardins i les terrasses. L'abundància de papallones ha afavorit la població de sargantanes i de llangardaixos.

El regidor de Medi Ambient ha explicat que a l'hospital d'Olot van arribar a collir, cada dia, mig sac ple de papallones mortes pel llum.

Guix ha recordat que, al juliol, quan va començar la plaga, l'Ajuntament va haver d'aprovar una modificació de crèdit de 6.000 euros per tal d'ensulfatar els boixos públics del Parc Nou i de la plaça Clarà i de zones de bosc, com la Moixina.

Guix va considerar que amb el tractament químic i la darrera pluja és probable que la primera embranzida de la plaga hagi pogut ser aturada. Segons ell, en la primera embranzida l'eruga es menja la fulla i en la segona la tija. En conseqüència, si s'evita el segon atac, hi ha esperances que molts boixos afectats tornin brotar.

La plaga també ha castigat la Vall d'en Bas, Sant Joan les Fonts i Besalú.