Primera nit de talls nocturns de trànsit a la «carretera de la Vergonya»

La carretera N-141e es tanca al trànsit 5 nits a la setmana, de les 22.30 a les 5.30 hores i durant 3 mesos, per obres entre Montfullà i Bescanó

19.09.2017 | 08:03
Primera nit de talls nocturns de trànsit a la «carretera de la Vergonya»

La nit passada van començar els talls nocturns de circulació al tram d´1,8 quilòmetres de la N-141e –coneguda com la «carretera de la Vergonya– entre Montfullà i Bescanó, en el tram de la Pilastra. Davant la petició de diverses indústries del Gironès i de la Selva la interrupció del trànsit durarà una hora menys del previst i la ­carretera quedarà tancada mitja hora més tard a la nit, a les 22:30 hores, i oberta mitja hora abans a la matinada, a les 5:30. De retruc, però, els canvis aplicats en la planificació per part Departament de Territori i Sostenibilitat, que executa l´obra, dilataran els talls en el temps: si incialment la Generalitat comptava que les afectacions en el trànsit es produirien «durant dos mesos», ara ja parla «d´un mínim de tres».

Orografia complexa

La complexa orografia del sector de la Pilastra obliga les empreses constructores a executar «un seguit de tasques d´excavació i de desmunts» que provocaran una afectació directa a la circulació de vehicles; d´aquí els talls nocturns d´una via per on diàriament passen de 8.500 a 13.500 vehicles. Les restriccions, informava l´Ajuntament de Bescanó en una circular signada per l´alcalde, Pere Lluís Garcia, el juliol passat, no afectaran la circulació del servei «d´ambulàncies, bombers o emergències». De la seva banda, la Generalitat adverteix que a banda dels talls nocturns planificats a partir del 18 de setembre i fins, com a mínim, mitjans de desembre, «els treballs podran requerir altres restriccions a la zona d´obres, que en aquest cas «no suposaran el tall total de la carretera. En aquest context, el consistori ha creat una Comissió de Seguiment del projecte, integrada per tècnics de la constructora i de l´Ajuntament, membres de l´equip de Govern –alcalde inclòs– i de l´oposició i representants de Protecció Civil. La Comissió ha mantingut «reunions periòdiques» per tal de «tenir coneixement de primera mà de l´estat de les obres».

No exempt de polèmica, la millora de la «carretera de la Vergo­nya» constitueix un projecte llargament reivindicat. El 2014 ja s´hi va practicar una intervenció que, amb un pressupost d´1,4 milions d´euros, va servir per millorar el traçat d´algun revolt i fer més segurs alguns encreuaments.

Traçat més segur

Les màquines van entrar al tram de la Pilastra a mitjans del mes de març passat, amb noranta dies de retard sobre el calendari previst. Les obres se centren a eixamplar la calçada –que ara té entre 6 i 6,5 metres i que en passarà a tenir nou; a habilitar una «franja central zebrada» que servirà per reforçar «la separació de sentits» i a construir «cunetes formigonades».

Amb el nou traçat quedarà modificat el revolt de la Pilastra –un dels punts negres de la via–, mesura encaminada a «afavorir una conducció més segura i còmoda», precisa el Govern. La previsió és que l´obra, que té un pressupost de 3,5 milions d´euros, estigui acabada la primavera vinent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Pere Vila, president de la Diputació
La Diputació de Girona suspèn el ple

La Diputació de Girona suspèn el ple

Ho han consensuat tots els partits representats a la corporació

Manifestació a Olot en suport dels empresonats

Manifestació a Olot en suport dels empresonats

Dues centes persones a la plaça de l'Ajuntament

Comença el judici contra els acusats de matar dos homes a Bordils

Comença el judici contra els acusats de matar dos homes a Bordils

El fiscal sosté que l'autor material del crim va "executar" un dels assaltants per "venjança"

El tràgic pont del Pilar eleva fins a 36 els morts per accident de trànsit el 2017

El tràgic pont del Pilar eleva fins a 36 els morts per accident de trànsit el 2017

En el període festiu han perdut la vida cinc persones, quatre d´elles en un sol sinistre viari a...

Els càmpings gironins i la UdG duran a terme recerca i projectes conjunts

Els càmpings gironins i la UdG duran a terme recerca i projectes conjunts

La col·laboració s'inicia acollint a la Facultat de Turisme una mostra sobre els 60 anys de...

Ni angelets, ni germanes de la caritat

Ni angelets, ni germanes de la caritat

El fiscal del doble crim de Bordils assegura que l'autor material del fets va executar una de les...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema