Unes 700 persones van participar en la primera edició del Dia del Cavall a la Garrotxa, Osona i el Pla de l'Estany organitzada per Adrinoc. L'activitat va tenir lloc el dissabte dia 16 de setembre. Hi van participar 18 centres eqüestres, quatre d'ells de la Garrotxa.

La jornada va començar a les 10 del matí on els participants, grans i petits, podien fer un passeig en poni o cavall. Mentrestant, en alguns centres es podien dur a terme també tallers: pintar ferradures i així endur-se un record o fer-ne en fang, taller de trenatge de cua i crin, identificar les parts d'un poni a través de fitxes, grafits a cavall, gimcana per aconseguir un premi final.

Tot amb l'objectiu de descobrir una miqueta més aquest món hípic. A les 12.30 cada centre va fer

una demostració del que ofereix: carrusels, horseball (bàsquet a cavall), salt d'obstacles, agility, poni games, doma clàssica, etc. D'aquesta manera, s'ensenyava a què es pot arribar en el món eqüestre amb dedicació. Comentar que molts dels centres han assolit ja resultats, aconseguir nous usuaris.

Iniciativa pionera

El Dia a Cavall, iniciativa pionera a Catalunya, vol seguir el camí de països com França o Alemanya en què la jornada de portes obertes als centres eqüestres s'ha convertit en una festa nacional.