El club Skate Olot ha recollit més de 200 signatures per reclamar l'ampliació de la pista d' skate de Malatosquer, l'única que hi ha a Olot.

Han recollit les firmes a través d'una campanya denominada «ampliem-nos». L'objectiu de la recollida és que l'Ajuntament incorpori dins dels pressupostos del 2018 una partida per a l'ampliació de la pista actual. El club informa que hi ha molts desperfectes en les instal·lacions i pateix una massificació d'usuaris.

Expliquen que la pista va ser inaugurada per les Festes del Tura del 2011. Sis anys després, la pista , segons el club, marca un punt d'inflexió en la pràctica de l'skate. És a dir, si l'amplien el nombre de practicants pujarà i, si no ho fan baixarà.

Expliquen que des de la posada en servei les comunitats de skateboard, l'scooter, el rolling i la BMX han experimentat un creixement i una unió.

Exposen: «Podem gaudir de les relacions entre els col·lectius practicants d'aquests esports i la pista s'ha convertit en un lloc de trobada de joves de la Garrotxa i les comarques veïnes.

Ara, apunten que les instal·lacions s'han quedat petites i si els usuaris no s'organitzessin, s'haurien produït col·lapses.

Tot i l'organització del temps, la pista, segons el club, a vegades, ha quedat insuficient i han hagut de fer parades temporals.

També comparen que hi ha ajuntaments veïns que han construït pistes similars per tal d'afrontar el creixement de practicants de l' skate.

Ajuntament

En el darrer ple, la regidora d'Esports, Mar Roca, va exposar que la pista pateix de mals estructurals d'origen i que l'Ajuntament busca recursos per tal d'afrontar una reparació a fons i una ampliació amb un plat d' skate.