L'exposició Cavallers i ferrers al castell de Rocabruna romandrà oberta al monestir de Sant Pere de Camprodon fins al 10 de desembre. Es tracta d'una mostra preparada pel Servei de Monuments de la Diputació de Girona i la seva intenció és ensenyar l'esforç de la Diputació en la recuperació arquitecònica i arqueològica del monument. El castell té la màxima protecció de la Direcció General de Patrimoni Cultural de Catalunya i la catalogació de bé cultural d'interès nacional.

El 2006, el Servei de Monuments de la Diputació de Girona va començar a treballar al castell de Rocabruna amb la voluntat de fer una consolidació d'urgència d'una fortalesa molt important a l'època medieval. Els treballs de consolidació van suposar una redescoberta arqueològica del que, ara se sap, era una de les fortificacions medievals més importants de Catalunya. Es tractava d'una peça clau en el domini del Ripollès, la Cerdanya i el Vallespir que va tenir moments de molta utilitat en el segle XV. Això no obstant, havia quedat força arraconat del coneixement popular.

Els treballs arqueològics han consistit en la reconstrucció del recinte jussà, l'espai destinat a acollir els serveis necessaris per al manteniment del castell.