Pedalar els 3.600 quilòmetres que separen Alemanya i el Regne Unit, passant per Suïssa, Itàlia, Espanya i França, i entremig, també per Girona, per recollir fons per a vuit organitzacions del continent dedicades a combatre el càncer i que formen part de la Unió Internacional contra el Càncer. Aquest és l'objectiu de la segona edició de la cursa cicilista Country 2 Country 4 Cancer, una iniciativa internacional impulsada per una companyia multinacional farmacèutica entre els seus treballadors.

L'itinerari, que va començar el 8 de setembre, s'allargarà durant divuit dies. En l'etapa europea hi participen 78 empleats de la companyia -entre els quals hi ha persones que han superat un càncer i d'altres que han patit la malaltia en el seu entorn més proper- que recorreran sis països diferents dividits en sis equips: el grup Nòrdic, el del Regne Unit i el Benelux, el de França, el d'Itàlia, el de Suïssa i Alemanya i el d'Espanya i Portugal. Cada un dels equips, de mitjana, farà uns 720 quilòmetres en tres dies.

En el cas de l'equip d'Espanya i Portugal, hi han participat una dotzena de corredors, que del 17 al 19 de setembre, han fet una etapa entre Catalunya i el sud-oest de França. Els cicilistes van sortir el dia 17 de la ciutat de Girona i, en el temps previst, van arribar el 19 a Salies de Bean.

A més, han animat familiars, amics i companys de feina a col·laborar amb donatius al web de la inciativa i que se sumaran a l'aportació de la mateixa companyia farmacèutica, Bristol-Myers Squibb, que ha anunciat que duplicarà cada aportació individual que es faci.