L'Exèrcit nega que suspengués les maniobres que tenia previstes a Beuda per cap pacte amb l'Ajuntament, sinó que es va limitar a acceptar un acord municipal que revocava el permís que ja els havia donat. El govern local va revocar aquesta autorització el 22 de setembre i, segons va informar el Ministeri de Defensa, l'Exèrcit va decidir buscar un lloc alternatiu perquè està «obligat a respectar l'acord de l'Ajuntament».

Defensa va concretar, mitjançant un comunicat, que el Regiment d'Infanteria Arapiles 62 de Sant Climent Sescebes va demanar permís a l'Ajuntament de Beuda per utilitzar instal·lacions municipals que donessin suport logístic a les maniobres. Tot i l'autorització inicial, el Consistori va revocar aquest permís i va traslladar la seva decisió als responsables de l'Exèrcit de Terra. Tot i acceptar l'acord municipal, des del Ministeri van assenyalar que no suspendran les maniobres sinó que estan buscant un emplaçament alternatiu.

També va explicar que les unitats de l'Exèrcit de Terra de Sant Climent Sescebes es desplacen habitualment a l'Alta Garrotxa per «les característiques del terreny, les comunicacions limitades i la poca població», que «afavoreixen l'ensinistrament de les seves petites unitats en determinats exercicis tàctics». Finalment, el comunicat especifica que aquests exercicis es programen anualment i els van desvincular de «l'actual situació a Catalunya».

La setmana passada, l'Ajuntament de Beuda va manifestar que la presència de militars a pocs dies de la convocatòria del referèndum «podia espantar els veïns» i va preferir «evitar» la presència de soldats.