L'alcalde de la Vall d'en Bas, Lluís Amat (LaVall Plural-ERC), en el darrer ple, va atribuir la reducció de talls per obres de manteniment als túnels de Braconsa una reunió que va mantenir amb els responsables de la carretera.

Amat va donar compte d'una reunió entre els responsables del túnel amb ell, el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona (PDeCAT) i l'alcalde de les Preses, Pere Vila (PDeCAT).

La reunió va tenir lloc l'11 de juliol i Amat va fer-ne la valoració en el ple del dimarts, dia 26 de setembre. L'alcalde va concretar que en el decurs de l'estiu del 2017- segons ell-, els responsables de la carretera C-37 només van tencar les entrades als túnels en una sola nit i tal com s'hvia pres compromís havien avisat del tancament abans.

El portaveu de l'oposició, Joan Doménech (PDeCAT), va observar que s'havia adonat del fet que durant les obres La major part de les obres del passat estiu van tenir lloc durant el mes de juliol.

Els talls a les entrades dels túnels han estat protestats pels ajuntaments de la Vall d'en Bas i les Preses i pel Consell Comarcal de la Garrotxa per tal de donar sortida a les queixes dels usuaris i pel fet que durant el 2016 van taller els túnels al trànsit durant 14 nits, el màxim permès per la normativa.