Els treballadors de les ambulàncies . Les quatre assemblees que ha celebrat la plantilla entre dimecres i ahir han ratificat amb un 95% dels vots el preacord al que van arribar els representants sindicals i de l'empresa concessionària, Transport Sanitari de Girona (TSC), i avui està previst que se signi el document definitiu.

Serà en una reunió aquest migdia a la seu del Departament de Treball a Barcelona, en una medicació a la que també està previst que assisteixin representats del Servei Català de la Salut (CatSalut i del SEM).

Des del comitè d'empresa remarquen que l'entesa és fruit de l'activitat dels darrers dies, en què s'han produit reunions als serveis territorials de Salut a Girona i també hi poden haver influit els canvis empresarials que hi ha hagut darrerament, sobretot l'aliança entre TSC i Ambuibérica, una de les grans empreses del sector a l'estat.

Els representants sindicals destaquen que les reunions dels darrers dies han estat «molt profitoses» i assenyalen que el paper dels representants de l'Administració a Girona ha estat «radicalment oposat» al que es van trobar en les sis mediacions fallides celebrades a Barcelona.

«La proximitat els ha permès conèixer més de prop les problemàtiques que tractaven i han fet un moviment clar per l'entesa que s'ha d'agrair», destacava ahir el portaveu del comitè de vaga, Joan Ramon Rodríguez, que assenyalava que en la reunió d'avui «caldrà veure quin paper vol jugar l'Administració a Barcelona per garantir que es compleixi el contracte».

I és que, recorda Rodríguez, l'acord al que s'ha arribat «bàsicament es resumeix en què cal complir les condicions que estipula el contracte del servei».

El principi d'entesa al que van arribar dimecres les dues parts es centra en nou punts dels dotze en què discrepaven i que han dut a la vaga, mentre que els restants fan referència al paper que ha de desenvolupar l'Administració per garantir que no s'incompleixen les condicions pactades.

En el document acordat entre els treballadors i l'empresa, TSC es compromet a transformar en indefinits el 25% dels contractes en pràctiques que han superat els quinze mesos de durada; al «compliment estricte» del plec de clàusules del concurs pel que fa a les categories professionals, riscos laborals o flotes de vehicles; a tendir cap a una jornada de 1.800 hores anuals progressivament; a revisar la categoria laboral dels treballadors temporals subrogats el gener del 2016 i reconèixer la funció que estiguin desenvolupant.

A més, TSC també s'ha avingut a fer tabula rasa arxivant els procediments disciplinaris oberts al comitè d'empresa o de vaga i a retirar de forma definitiva els dos conflictes col·lectius oberts per il·legalitat de les vagues dels mesos d'agost i setembre.