L'Ajuntament de l'Escala va celebrar aquest cap de setmana la 27a edició de la Festa de l'Anxova. La festa té l'objectiu de «mostrar un producte de qualitat que marca la identitat d'un poble», tal com remarcava l'alcalde del poble, Víctor Puga.

La Festa de l'Anxova va començar divendres amb la Ruta de la Tapa, que implica un total de 49 establiments locals. Els seus usuaris, a través d'un passaport, poden anar tastant els diversos productes durant tots els dies. Finalment, les persones que tenen el passaport ple van poder votar quina era la millor tapa i entrar a un sorteig d'un àpat al Celler de Can Roca per a dues persones. Amb el segell de només la meitat de tapes, els participants ja podien aspirar a un sorteig de tiquets de 50 euros.

A banda d'aquesta ruta, la celebració també va incloure un pregó a càrrec d'Anton Parera, l'empresari i exdirectiu del Barça. A més, ahir també es va entregar l'Anxova d'Or, que aquest any ha rebut Carme Ruscalleda per la seva ajuda a la difusió del producte gastronòmic estrella de l'Escala. El dia es va finalitzar amb una cantada d'havaneres amb el grup Oreig de Mar.

Tal com es va fer l'any passat, durant la festa es va oferir el servei direcció a Montgó i a Sant Martí d'Empúries, els dissabtes i diumenges de la ruta, entre les set de la tarda i la mitjanit, amb l'objectiu de facilitar el desplaçament entre els diferents establiments.