La Diputació i la Caixa activaran en els propers dies una acció de millora de l'hàbitat d'alzinar. En concret actuaran sobre un total de 3,89 hectarees ubicades entre Sadernes i Sant Grau d'Entraperes. Es tracta de la finca de Mas Quintana i Argalé, propietat de la Generalitat.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, ha autoritzat l'actuació i col·laborarà en la realització dels treballs.

A més a més, el Departament també realitzarà de forma paral·lela els treballs de millora del camí d'accés a Mas Rovira, que facilitarà les tasques de millora de l'hàbitat d'alzinar i permetrà la retirada de les restes vegetals.

La intervenció consisteix principalment en l'estassada de matoll i sotabosc, la selecció de tanys amb l'objectiu de seleccionar els millors rebrots i eliminar els de menor futur i el tractament i l'eliminació de les restes vegetals.

Aquestes tasques permetran millorar l'hàbitat amb l'objectiu d'obtenir estructures forestals madures. Tots els treballs es duen a terme per La Fageda Fundació, entitat dedicada a la inserció laboral de persones en risc d'exclusió social.

El cost del projecte és de 42.837,29 euros, i té quatre línies d'acció prioritàries: control de flora invasora, millora de l'hàbitat d'alzinar, millora de l'hàbitat de teixeda i recuperació d'espais oberts.

La recuperació d'espais oberts afavoreix la ramaderia i la continuïtat de les espècies animals.