Els Mossos d'Esquadra han detingut en un restaurant d'Estanyol (Bescanó) el lladre que presumptament va entrar a robar a casa d'una veïna de Flaçà a qui, el 6 de juliol, va colpejar i va agredir sexualment. L'acusat, de 24 anys, va entrar a presó després que ahir al matí declarés davant del jutge.

L'àrea d'Investigació Criminal dels Mossos (AIC) buscava el sospitós, que va poder escapar del lloc dels fets a peu després de despistar la policia en una riera. A més d'agredir sexualment la dona, també va colpejar-la i li va robar diners, joies i diversos aparells electrònics. El lladre va entrar a l'habitatge aprofitant que la porta que dona al pati posterior estava oberta. Anava armat amb un ganivet i va actuar amb inusitada violència contra la víctima, que té uns 60 anys.

El lladre va aconseguir escapolir-se dels agents camp a través, aprofitant que la casa es troba aïllada del nucli urbà. Més tard, va despistar els policies ficant-se a dins d'una riera.

Des d'aleshores els agents de l'AIC dels Mossos d'Esquadra li han estat seguint els passos, fins que aquest dijous, 5 d'octubre, el van poder detenir. Després de passar dos dies a la comissaria, ahir el jutge el va enviar a la presó de forma preventiva.

Tot plegat es remunta al 6 de juliol, quan el lladre va entrar a la casa de la víctima tot aprofitant que la porta del pati del darrere estava oberta. Un cop a dins, i armat amb un ganivet, l'home va amenaçar la propietària que estava asseguda al sofà, posant-li l'arma al coll. La víctima estava sola en aquell moment, ja que el seu marit havia sortit.

Després d'exigir-li que li donés els diners i articles de valor, l'assaltant va colpejar la dona, a qui va provocar diversos morats, i la va agredir sexualment. De la casa va fugir amb diversos aparells electrònics, entre ells una tauleta, un ordinador i un telèfon mòbil. També es va emportar diners -una quantitat propera als 60 euros- i diverses joies propietat de la víctima.