L'Ajuntament de Campdevànol fa pocs dies va començar les obres de remodelació de l'edifici consistorial. Les obres consisteixen a renovar la teulada i millorar la façana. La voluntat és posar-hi una il·luminació atractiva que resalti la personalitat d'un edifici històric.

Amb les obres de millora de la casa de la vila, l'Ajuntament donarà compliment a una consulta popular feta el desembre del 2016. En aquella ocasió, els ciutadans van decidir que s'havia de preservar la singularitat històrica de l'edifici.

L'acció de millora de l'Ajuntament és finançada pel Pla Únic d'Obres i Serveis de la Diputació de Girona i té un cost aproximat de 90.000 ?

Places Clavé i Valldemosa

La reforma de la casa de la vila no és l'única obra important que l'Ajuntament preveu fer abans d'acabar l'any. Així doncs, en el termini de pocs dies l'Ajuntament començarà la reforma integral de les places Clavé, Valldemosa i Sardana.

Es tracta d'una actuació finançada pel Pla de Barris i valorada en un valor aproximat d'un milió d'euros. L'empresa adjudicatària encarregada d'executar les obres és Vialser (Vialitat i Serveis SLU), la qual preveu dividir els treballs en diferents fases.

El volum de les obres provocarà la interrumpció de la circulació rodada de vehicles durant un període aproximat de 8 mesos.

El pas de vianants es podrà fer amb normalitat. La idea és provocar el mínim de molèsties als habitants de la zona i deixar l'accés obert a les botigues.

Escola Pirineu

El període final del 2017 ha de suposar la reactivació d'una gran obra. Fa uns 2 anys les obres de construcció de l'escola Pirineu es van haver d'aturar perquè els terrenys estaven contaminats per hidrocarburs provinents d'una antiga activitat industrial.

Dos anys després, els treballs de descontaminació del subsòl estan quasi acabats. La previsió, doncs, és que en els pròxims dies tornin a començar uns treballs que ja estaven força avançats. El cost de l'escola està valorat en uns 3 milions d'euros, al qual s'haurà d'afegir el dels treballs de descontaminació.

En tot cas, la previsió és que la nova escola sigui una realitat el 2018 i així acabi una vella reivindicació dels veïns que ara tenen una escola repartida en dos edificis.