Una bonança que ahir al matí va acompanyar la passejada de la Granota per la plaça Pau Casals, on abans van fer una xocolatada popular i una mostra de capgrossos casolans. Cada nen o nena que va portar-hi un cap gros va tenir un obsequi.

La Gala de les Preses va començar el dia 11 d'octubre, dimecres, amb la cercavila de gegants, la granota i els calabotins i el pregó de Festes de l'economista, Maria Pilar Curós Vilà.

Des del balcó de l'Ajuntament, Curós va fer un pregó sobre la base de records i amb referències a l'economia i l'empresa. La pregonera va ser obsequiada amb una figura de bronze de la gegantessa Ricarda.

El dijous, dia 12 d'octubre, va començar amb una pedalada popular. A les 12 del migdia, va haver-hi concert a la plaça Major amb l'Orquestra Maravella.

A la tarda, van fer el tradicional Ball de Cinets amb els gegants i els calabotins a la plaça Major. Al vespre, van fer concert amb l'Orquestra Maravella amb coca i fuet al final.

Per avui, entre d'altres, han programat un campiont de botifarra, un partit de futbol de segona catalana, una gran gimcana temàtica de l'esplai el Sol i una representació de teatre amb l'obra Això no es vida de la companyia de teatre del barri de Bonavista d'Olot, Sal i Pebre.

Per a la nit, han programat un ball amb Tortellinis, Txarango i DJ Kurba. L'alcalde ha explicat que hi preveuen molta assistència.

La gala s'acaba diumenge, quan han previst actes infantils al matí. A la tarda, hi haurà futbol, cercavila, ball de gegants i cantada d'havaneres a la tarda.

Al vespre, faran cercaviles nocturnes dels gegants i la faràndula amb tancada dels gegants, la granota i els calabotins.

Cada dia, l'exposició de Miquel Duran «el pintor de les Preses» roman oberta de les les 17 a les 21 hores a la Sala Polivalent del Centre Cultural.