Dos gossos morts després de menjar peces de carn crua enverinada amb mata-rates és el balanç d'un nou atac anònim als carrers del barri de la carretera de Barcelona de Ripoll. La clínica veterinària Triola ha atès aquests casos la setmana passada, a més del d'un altre gos que encara està en tractament després d'ingerir-ne. La carn nociva ha estat trobada entre el pont de Calatrava i el Centre Cívic, però també al parc tancat Agility que hi ha a Cal Déu, una zona d'esbarjo tancada només per a gossos. Allà es van detectar caixes de pollastre obertes.

La regidora de seguretat de Ripoll, Maria Dolors Vilalta, explica que els usuaris de la zona Agility n'estaven contents fins ara, i que «s'hi intensificarà la vigilància». A més articularà un canal d'informació directa perquè quan es produeixin incidències d'aquesta naturalesa, els responsables municipals en tinguin notícia immediata i no per la premsa.

Els gossos que digereixen la carn adulterada amb mata-rates poden morir segons la quantitat que se n'han empassat. Els veterinaris recomanen que en cas de detectar vòmits i se sospiti que el gos hagi estat enverinat, cal fer-li empassar aigua oxigenada, la forma més eficient per fer-li treure tot el que hagi menjat prèviament.

Fa dos anys ja es van produir morts de gossos i gats per carn adulterada. Uns deu gats i dos gossos van menjar boles de carn amb claus i vidres a l'interior, també entre el barri de l'Estació i el sector del Parc Botànic, molt a prop d'on se n'han trobat ara.