La promoció del consum de fruita a les escoles, com a mesura saludable i preventiva de diverses malalties, és una de les línies d'actuació habituals de la Fundació Oncolliga Girona i dels departaments de Salut i d'Ensenyament de la Generalitat. Pel que fa l'Oncolliga, aquest curs manté obert el programa «Festival de fruita» i, d'altra banda, aquest divendres durà a terme dues activitats relacionades amb la prevenció del càncer a Girona i Porqueres.

Es tracta de «L'hort d'en Marçal», una proposta que la Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer (FECEC) organitza amb motiu de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer. La iniciativa consisteix en una obra de teatre que anima els infants a menjar verdura i fruita; i, després de la representació, nenes i nens participen en un taller de broquetes de fruita.

L'activitat es realitzarà el divendres 20 d'octubre en dos horaris i llocs diferents. Primer, a dos quarts de 10 del matí, es farà a la plaça Salvador Espriu de Girona i comptarà amb la participació d'escolars d'entre 5 i 7 anys de les escoles Vedruna, Àgora i Fedac Pont Major. El Mercat del Lleó hi col·labora aportant-hi la fruita necessària per desenvolupar el taller. Més tard, a un quart de 4 de la tarda, es realitzarà la mateixa activitat a l'escola L'Entorn, de Porqueres.

Postposat per l'aturada

Ambdues jornades s'havien programat el 3 d'octubre, dintre de la quarta Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer, però es van postposar perquè coincidien amb l'aturada general convocada per denunciar la violència policial de l'1-O.

Entre finals de setembre i principis d'octubre, «L'hort d'en Marçal» també es va dur a terme a Tordera, Quart, Ripoll i l'Estartit -en aquests dos últims casos, amb un taller de carmanyola.