Més de 150 infermeres d'arreu de Catalunya es reuneixen avui a Girona en una jornada sobre la responsabilitat social de la infermeria organitzat pel sindicat Satse amb el títol «Salut, cures, societat... Infermeria, Llevadores i Fisioterapeutes agents clau».

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, estarà present a taula inaugural juntament amb l'adjunt a la gerència per a afers professionals i econòmics ICS Girona-IAS, Xavier Saballs, i el delegat de SATSE Girona, David Oliver.

Per a la sessió inaugural es comptarà amb la presencia de la doctora Concepció Fuentes Pumarola, antropòloga social i cultural, professora d'infermeria i pertanyent al Vicedeganat de la facultat d'infermeria de la Universitat de Girona

Fuentes convidarà l'auditori a reflexionar sobre «la responsabilitat social que tenim els professionals de la salut en el nostre entorn professional: assistencial, gestió, docent i més enllà d'aquest com a persones que tenim cura de persones».

Segons la infermera, el compromís de la professió «esdevé actitud i acció en el dia a dia i en diferents entorns i situacions» i està sotmesa a canvis continus, derivats de l'evolució de la societat, les tecnologies i el pensament.