L'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca ha programat dues assemblees veïnals, perquè els veïns facin aportacions al projecte del nou casal social.

Segons ha explicat l'alcalde Jordi Cargol (PDeCAT), l'Ajuntament destina 20.000 ? al projecte de casal social que serà redactat l'any vinent.

El nou casal estarà destinat a gent d'una edat, però que no necessàriament han de ser pensionistes.

Cargol ha explicat que l'Ajuntament construirà un edifici de nova planta al costat de l'actual centre cívic. Per fer-lo, ensorrarà el local de l'antic sindicat que ara fa de magatzem de la brigada.

Segons ell, el resultat serà un espai repartit en dues plantes amb un total de 300 m2 que estarà enganxat amb l'actual centre cívic. Es tracta d'una gran sala que també fa uns 300 m2.. Així doncs, el resultat ha de ser un espai de 600 m2.

Segons l'alcalde, la idea és ajuntar la sala del centre cívic amb el nou edifici. La previsió és ubicar un gran bar popular a la sala del centre cívic i adequar les dependències del nou edifici a allò que demanin els veïns que prenguin part en el procés participatiu. Tot sobre la base de crear un espai de relació entre veïns i veïnes.

Cargol ha remarcat que no serà ni un centre de dia ni un casal d'avis, sinó que serà un espai de relació obert a totes les edats, però més dirigit a la gent gran.

La primera sessió del procés participatiu tindrà lloc demà (dia 19 d'octubre, a les 19 hores) i la segona, dilluns dia 23 d'octubre.

Els casals socials són el nou model de relació previst pel Consorci de Benestar Social. Són similars als actuals casals d'avis, però oberts a qui vulgui anar-hi.