L'ecoturisme és un sector interessant per l'alta despesa de les persones que fan estades i per la preservació de l'entorn. Són les opinions compartides entre els 170 participants en el Primer Fòrum d'Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat que es va acabar ahir. Ho ha explicat el president de Turisme Garrotxa, Eduard Llorà.

Els 170 participants han debatut durant 2 dies la integració de la sostenibilitat al turisme al Centre de Cultura i Natura de can Trona, a la Vall d'en Bas.

Segons Llorà, les persones que han tingut tracte en el congrés són responsables d'espais naturals, empresaris del sector turístic, gerents d'acció local i especialistes en turisme de la Generalitat i les diputacions.

En el marc del fòrum, el director de Màrqueting de l'Agència Catalana de Turisme (ACT), Jordi Secall, va presentar la nova marca de promoció Ecoturisme. L'objectiu de la marca és aglutinar totes les empreses que treballen de manera segmentada el producte.

En els 2 dies del fòrum més de 35 ponents han parlat de les tendències internacionals del turisme de natura, la perspectiva de l'usuari i els espais de treball en xarxa. També ha comptat amb sessions participatives i sortides de camp.