La Creu Roja , la majoria provinents de Síria, Veneçuela, Hondures i Ucraïna. L'entitat, que està intensificant la seva intervenció amb persones refugiades, ha atés 214 sol·licitants d'asil a Girona, la Jonquera i Figueres. D'aquestes, 31 estan incorporades al programa estatal d'acollida.

Creu Roja compta actualment amb 22 places d'acollida a la demarcació i treballa amb la voluntat d'ampliar-les fins a 42 abans d'acabar l'any en previsió que augmenti el número de sol·licitants.

En relació al programa de reubicació i reassentament de persones sol·licitants d'asil i refugi des de Grècia, Itàlia, el Líban i Turquia, Creu Roja ha atès 957 persones arreu de l'Estat, vuit de les quals són a Girona. S'està treballant en coordinació amb el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social per organitzar noves arribades previstes en els propers mesos procedents de Turquia i Itàlia.

En total, durant el 2016 i els primers 8 mesos de 2017, s'ha atès a través dels diferents programes d'immigració i asil a més de 1.461 persones sol·licitants d'asil i refugiats (1.441 el 2016 i 1.020 des de principi d'any).

En l'àmbit internacional, encara que l'operació de major envergadura es concentra a Grècia, continua treballant i donant suport a la Mitja Lluna Roja d'altres països, que atén persones refugiades tant a Sèrbia com al Líban.