Més de 200 professionals d'arreu de l'Estat s'han reunit des d'ahir i fins avui al Palau de Congresoss de Girona en el XXIII Congrés de la Societat Espanyola d'Epidemiologia i Salut Pública Oral. Els especialistes en odontologia de l'Institut Català de la Salut a Girona són els amfitrions de la trobada, que porta com a títol «Cuidem el present, protegim el futur». La cita s'ha centrat a identificar els factors de risc de les diferents malalties orals, promoure les tendències actuals que entenen la prevenció com una part més del tractament de les patologies oral i generar un fòrum d'intercanvi d'opinions i experiències de professionals del sector. El programa científic inclou diferents conferències dels millors experts en cada tema i tallers pràctics que aborden aspectes molt concrets de l'especialitat.

El comitè organitzador del congrés esta format per professionals representatius dels hospitals més importants de Catalunya i en aquesta edició està presidit per la doctora Agnès Ministral Masgrau, referent d'Ontologia de la província de Girona.

El comitè científic, presidit per la doctora Sussi Casellas, té representacions en les facultats d'Odontologia de la Universitat de Barcelona i la Universitat Internacional de Catalunya, de la Societat d'Odontoestamologia de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, de l'Institut d'Investigació Universitari d'Atenció Primària (Idiap) Jordi Gol i de professors de la Universitat de València i Granada, membres de la Junta de la Societat Espanyola d'Epidemiologia i Salut Pública Oral.