L'alcalde de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol (PDeCAT), ha explicat que l'inici de les primeres obres del Centre de Triatge de Residus de la Garrotxa podria tenir lloc durant la tardor del 2018. És a dir, aproximadament, d'ara en un any. Es tracta d'una obra que serà gestionada pel Consell Comarcal de la Garrotxa.

Segons va explicar el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona (PDeCAT), Ara, l'INCASOL, un organisme depenent del Departament de Territori i Sostenibilitat, lidera els treballs per modificar el planejament de la ubicació del Centre de Triatge de Residus de la Garrotxa.

En els treballs col·laboren l'empresa metal·lúrgica que ha comprat terrenys al lloc del sector sud del polígon de Politger, on havien acordat posar la planta, l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca i el Consell Comarcal de la Garrotxa.

Els treballs consisteixen en la cerca d'una solució entre les necessitats de creixement de l'empresa i l'espai necessari per encabir el Centre de Triatge de Residus de la Garrotxa.

Joan Espona (PDeCAT) va avançar que els treballs per la modificació del projecte per la ubicació definitiva del centre de triatge al sector sud del polígon de Politger estan en una fase molt avançada. Segons ell, falta resoldre petits serrells i el treball podrà ser presentat.

Per la seva part l'alcalde de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol (PDeCAT), ha explicat que un cop estigui resolta la modificació de la previsió inicial de la ubicació, l'Ajuntament haurà de modificar el Pla General de la zona.

Segons ell, la previsió és que aquest darrer tràmit administratiu pugui fer-se a l'estiu del 2018. Un cop resolt el planejament, començaran les obres d'urbanització necessàries per acollir l'edifici. Ha previst l'inici de les primeres obres de la planta per la tardor-hivern del 2018.

Així doncs, el Centre de Triatge de Residus de la Garrotxa podria ser una realitat entre el 2019 i el 2020.

Oposició

Si bé la necessitat d'un Centre de Triatge de Residus la comarca està consensuada entre PDeCAT, ERC i PSC, no té el favor de la CUP. En el mateix ple, Lluís Rubió (CUP) va indicar que el Centre de Triatge no solucionarà els problemes en la gestió dels residus a la comarca.