La vila de Salt va acollir ahir l'última jornada del cap de setmana de celebració del seixanta-cinquè aniversari dels seus gegants l'Eulàlia i en Grau. Per fer-ho, es va celebrar una plantada de gegants amb la participació de 24 colles geganteres d'arreu de Catalunya. El recorregut de la plantada va sortir del parc del Monar i va travessar diversos carrers fins a arribar al camp de futbol, al costat del pavelló, constantment acompanyats de música, ball i fal·lera gegantera.

El portaveu dels Amics dels Gegants de Salt, encarregats d'organitzar l'esdeveniment, Jordi Álvarez, es mostrava molt satisfet en valorar la jornada festiva: «Estem molt contents de veure la participació de tot el poble i la implicació del teixit empresarial de Salt». Álvarez remarcava que aquest aniversari ha servit per «donar a conèixer» l'Eulàlia i en Grau, ja que molts vilatans «desconeixen» que tenen edat de jubilar-se.

Per acabar, Álvarez va remarcar que totes les escoles de Salt han pogut conèixer una mica més la història dels seus gegants gràcies a l'exposició que han visitat al llarg de la setmana a la Factoria Cultural Coma Cros de Salt, on han pogut veure una petita mostra de la vida de l'Eulàlia i en Grau.