Prop de 10.600 persones del Baix Empordà es van vacunar l'any passat contra la grip, el que suposa gairebé el 40% de la població en situació de risc de les quatre ABS que gestionen els Serveis de Salut Integrats del Baix Emporda,. On més persones es van vacunar va ser a Palafrugell amb 3.484 persones (39,74%), però si es té en compte el percentatge més alt de població vacunada va ser a Torroella amb un 45,30% i un total de 1.902 persones. A Palamós es van posar la vacuna 3.314 persones (38,52%) i a la Bisbal 1.879 (38,45%).

Aquesta setmana ha començat la campanya de vacunació contra la grip, que s'allargarà fins el 30 de novembre. Durant els primers 15 dies, els professionals d'infermeria dels CAP i dels consultoris del Baix Empordà obriran agendes específiques per vacunar a tothom qui ho sol·liciti i pertanyi a algun col·lectiu de risc a qui es recomana vacunar. Passats aquests 15 dies i si encara queden vacunes disponibles, es podrà sol·licitar hora de vacunació a l'infermer o infermera de referència del CAP.

Una de les accions divulgatives que es realitzaran als diferents CAP serà la instal·lació d'una taula informativa a l'entrada del centre amb una ampolla de solució alcohòlica per facilitar la higiene de mans, una de les principals recomanacions per evitar contagis.

A banda, també es reforçarà el missatge per a la prevenció als ambulatoris amb un roll up amb les principals recomanacions de prevenció amb els símptomes i també suports de sobretaula a les consultes i les pantalles informatives dels centres durant tota la temporada de vacunació.

Paral·lelament a la campanya a la ciutadania, el Servei de Prevenció de Riscos Laborals de SSIBE també realitza una campanya de vacunació interna a tots els professionals sanitaris.