Els alcaldes de l'Alta Cerdanya han acordat dirigir-se a la direcció de l'hospital transfronterer per fer arribar a la seva població més informació sobre les especialitats que ofereix. A proposta de l'alcaldessa d'Angustrina, els alcaldes de l'Alta Cerdanya reunits en l'última Assemblea General d'Alcaldes de la Diada de Cerdanya a Porté, han establert que es posaran en contacte amb el centre mèdic per acostar-lo més als seus veïns.

Aquest és un objectiu que coincideix totalment amb el del mateix Hospital Comú de Cerdanya, un dels reptes del qual és, precisament, anar guanyant pes en l'atenció mèdica als veïns de l'Alta Cerdanya i el Capcir. En aquesta part del territori, els pacients es regeixen sota el sistema tradicional del metge de família, el qual porta els historials de cada membre i els deriva als especialistes que considera oportú. En aquest sentit, els alcaldes cerdans han considerat idoni que els metges de família francesos vagin derivant cada vegada més els seus pacients a l'Hospital Comú de Puigcerdà en comptes dels centres de Perpinyà o Prades de Conflent. En el trancurs de la trobada, els alcaldes de l'Alta Cerdanya han reconegut com a seu l'Hospital de Puigcerdà, al qual cada vegada hi va més població de nacionalitat francesa.

Els representants de les comunes van pactar mirar de publicar i distribuir informació concreta sobre les especialitats mèdiques del centre. En les pròximes setmanes els alcaldes concretaran amb el mateix hospital com es materialitza aquesta demanda, que d'altra banda el centre hospitalari ja porta a terme a través del seu pla de comunicació. D'altra banda, els alcaldes també han establert que les pròximes edicions de la Diada de Cerdanya se celebrin a Enveitg i Fontanals. L'Institut d'Estudis Ceretans ha valorat satisfactòriament les dues seus.