El Consell Comarcal de la Garrotxa, en el darrer ple, va aprovar un conveni de col·laboració amb l'Consell Comarcal de la GarrotxaAjuntament de Riudaura L'acord és perquè el Consell a través de tècnics del Consorci de Benestar Social es faci càrrec del projecte de supervisió, direcció i anàlisi del procés de participació popular.

L'acord va ser presentat pel conseller de Benestar Social del Consell Comarcal, Joan Casas, el qual va recordar que el Consell Comarcal ja havia aprovat un projecte similar per l'Ajuntament de Mieres. Mieres ja ha dut a terme dos processos participatius per tal de decidir els pressupostos. En tots dos processos, els veïns han pogut fer propostes i decidir les inversions d'una partida.

El portaveu del PSC, Josep Guix, va assenyalar que està d'acord amb el conveni de suport al pressupost participatiu de Riudaura. Lluís Rubió de la CUP va constatar que el seu grup s'alegra del fet que cada vegada hi hagi més ajuntaments que optin pels pressupostos participatius. Narcís Feixas (ERC) va demanar pel preu del servei i des de secretaria li van contestar que han de valorar les feines.

L'alcalde de Riudaura, David Jané, ha explicat que en el darrer ple l'Ajuntament de Riudaura va acordar demanar una subvenció a la Diputació de Girona per poder impulsar el procés participatiu. L'anterior Ajuntament, amb Eulàlia Massana (ERC), ja resolia els temes importants sobre la base de les conclusions sortides en assemblees veïnals.