La II Conferència de Consells i Col·legis d'Advocats de la Mediterrània, que es va celebrar aquest passat cap de setmana, va tornar a fer palesa l'aposta decidida de l'Advocacia del Mediterrani pel corredor i l'exigència de la seva immediata execució.

La trobada va reunir degans dels col·legis d'advocats de tot l'arc mediterrani, des de Girona que representen més de 60.000 col·legiats, cosa que suposa gairebé el 24% del cens total de lletrats a l'Estat Espanyol.

El seu objectiu va ser posar de manifest que el corredor mediterrani és d'allò més important per la xarxa transeuropea de transports (com el defineix la Unió Europea), i també una peça clau per a l'advocacia de la Mediterrània. Per aquest motiu van acordar durant les jornades reclamar «la dotació pressupostària precisa i l'execució immediata d'aquesta infraestructura vertebradora dels territoris pels quals discorre».

La Conferència va ser inaugurada pel president del Consell Valencià de Col·legis d'Advocats, Juan José Tortajada, i el secretari autonòmic de Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira.

El president del Consell de l'Advocacia Catalana i degà del Col·legi de Girona va ser l'encarregat de moderar la Taula Rodona Corredor Mediterrani: Un mar de relacions jurídiques. Carles McCragh va posar de manifest durant la seva intervenció que dels deu partits judicials amb un major nombre d'assumptes ingressats a Espanya, vuit es troben a la ribera del Mediterrani, per la qual cosa caldria assignar una dotació més elevada a la planta judicial del Mediterrani.