L' Astral, el vaixell amb el que l'ONG catalana AstralProactiva Open Arms rescata i assisteix persones que intenten creuar el Mediterrani a la recerca de refugi a Europa, fondejarà tres setmanes en aigües gironines, dins una gira informativa i de sensibilització que avui arrenca a l'Ametlla de Mar i el 18 de desembre acabarà a Mallorca.

El port de Blanes serà la primera parada de l' Astral entre el 27 de novembre i el 16 de desembre. Després, l'embarcació seguirà rumb cap al nord per aturar-se, primer, a Palamós -del 4 al 9 de desembre- i, finalment, a Roses -de l'11 al 16 del mateix mes. En cada lloc, l'ONG compartirà la seva experiència en el rescat de persones refugiades una tasca que van començar el setembre de 2015 a la platja grega de Lesbos, nedant i sense equipament. Les donacions els van permetre obtenir dues motos d'aigua de rescat, tres embarcacions equipades i, després, un vaixell més gran.

De l'Ametlla de Mar a Mallorca

Ara, el recorregut que porta Pro Activa Open Arms a la costa catalana s'ha organitzat amb el lema «Puja a bord de l' Astral, al port de la teva ciutat!», i té el suport de Ports de la Generalitat i de la Fundació FC Barcelona. Abans d'arribar al litoral gironí, aquesta setmana, la tripulació del vaixell estarà 4 dies a l'Ametlla de Mar. I a partir de la setmana vinent navegarà fins a Sant Carles de la Ràpita, Cambrils, Vilanova i la Geltrú i Arenys de Mar. Després de Girona, l'última parada serà Mallorca.