Els cubells per a la recollida de deixalles porta a porta de Llagostera tenen, des d'aquesta tardor, un xip electrònic que permet fer un seguiment dels residus que es generen a cada casa. L'objectiu, segons informa l'Ajuntament Els descomptes aniran del 15 al 30%, però poden arribar a ser d'un màxim del 40% si se sumen els requisits de ser una persona jubilada, utilitzar la deixalleria i fer compostatge a casa.

El Consistori ha repartit 2.500 cubells nous, el 80% dels habitatges de la zona on es fa el porta a porta -el nucli urbà i la urbanització Llagostera Residencial.

Aquest és un dels canvis incorporats en el tractament dels residus els últims mesos, a partir del nou contracte de recollida i gestió de les deixalles. Així, a més de les noves tencologies per millorar el control, també s'utilitzen vehicles més eficients i amb menys emissions contaminants i sonores, s'han renovat els contenidors i la senyalització. Tot plegat té com a objectiu augmentar la recollida selectiva i reduir la fracció de rebuig.

Les bonificacions, el ple municipal va aprovar -amb l'abstenció de l'oposició- una modificació de les ordenances fiscals.