La "situació excepcional" que viu Catalunya ha acabat trencant el pacte de govern a l'Ajuntament d'Olot. El PDeCAT (amb vuit regidors) i Demòcrates (amb un regidor) han decidit posar punt i final a l'aliança que hi havia fins ara amb el PSC, amb tres regidors. Així ho ha expressat l'alcalde, Josep Maria Corominas, que ha reconegut que portaven un temps "molt incòmodes" pel que estava passant a nivell català i espanyol i que la "complicitat" del PSOE i el PSC amb l'aplicació de l'article 155 ha estat el punt d'inflexió.

També han pesat altres fets "intolerables", com l'empresonament dels presidents d'Òmnium i l'ANC i de consellers i el vicepresident "destituïts en aplicació" d'aquest article de la Constitució.

Corominas ha admès que a nivell local el pacte amb els socialistes ha estat "sòlid" però que ara cal obrir una nova etapa on es veuen capaços de governar en minoria però també de trobar un nou soci de govern entre la resta de forces.

S'han fixat el pròxim ple, el 23 de novembre, com a data per presentar el nou cartipàs en cas que ja s'hagi arribat a un acord.

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, acompanyat dels regidors Josep Berga i Estanis Vayreda | Foto: ACN