Les obres que des de fa un mes i mig s'estan duent a terme a l'hospital Josep Trueta de Girona per millorar el Banc de Sang i Teixits han fet caure les donacions un 30%. Així, segons les dades del Banc de Sang, si habitualment es registren una quinzena de donacions de sang al dia al Trueta, des que es van iniciar les reformes s'ha passat a una desena diària.

Actualment, els treballs per ampliar l'espai de donació i els laboratoris de la seu fixa del Banc de Sang a Girona es troben a l'equador i es preveu que estiguin enllestits abans d'acabar aquest any.

Quan hagin finalitzat les reformes, aquest espai a la planta baixa de l'hospital de referència de les comarques gironines passarà de tenir cinc punts d'extracció a tenir-ne sis, fet que permetrà augmentar el nombre de donacions que es registren anualment i que actualment se situa en les 4.000 donacions de sang i més de 1.000 de plasma, el líquid de la sang.

A més, l'exterior serà de vidre per guanyar visibilitat entre les persones que passen pel centre.

El Banc de Sang continuarà ubicat al mateix espai, proper al vestíbul de l'hospital, i també mantindrà l'horari habitual de dilluns a divendres laborables de 9 a 14 i de 16 a 20 hores.

Reserves per sis dies

Avui, en el conjunt de Catalunya hi ha sang per atendre les necessitats dels propers sis dies, un nivell que es considera baix. Les reserves dels grups menys freqüents, com l'A negatiu o el 0 negatiu, se situen en només dos dies.