Setanta-un centres educatius de les comarques de Girona, amb 7.100 alumnes, participaran en un programa contra la violència i l'assetjament escolarque a tot Catalunya mobilitza 55.400 alumnes de 554 centres. Aquest projecte se centra en fomentar el valor de la confiança.

El president d'Aldees Infantils SOS, Pedro Puig, va afirmar que un dels punts claus davant de l'assetjament escolar és la prevenció, per la qual cosa «és necessari apostar per una educació en valors fonamentada en la defensa dels drets de la infància» i va afegir que la «confiança en un mateix i a la societat són bàsiques».

Segons el responsable de l'entitat, quan un infant confia en si mateix «té l'autoestima més alta i això el converteix en un blanc més difícil davant un cas d'assetjament»; i al seu torn, quan un menor confia en la família, els amics i l'escola, «li serà més fàcil verbalitzar aquest tipus d'abusos». Finalment, si l'assetjat confia en la societat i percep que l'entorn li és favorable, «podrà denunciar el maltractament amb més facilitat», va argumentar Puig.

A part de Girona, participen en el programa d'Aldees Infantils 344 centres de Barcelona amb 34.400 alumnes; 67 centres educatius de Lleida, amb 6.700 noies i nois; i 72 centres, amb 7.200 estudiants, a Tarragona.

Els centres poden descarregar material educatiu gratuïtament al web d'Aldees Infantils, consistent en un manual amb activitats i recursos didàctics i informació sobre com participar en el ple infantil «Diputats per un Dia», amb el que busca fomentar el dret de participació dels infants a la societat.