Els examinadors de Trànsit de tot l'Estat han rebutjat la darrera proposta de la Direcció General de Trànsit (DGT) i han ampliat el calendari de vagues al desembre; concretament,als dies 4, 5, 11, 12, 13, 18, 19 i 20.

En un comunicat difòs ahir pel sindicat UGT, els examinadors informen que, en diferents assemblees celebrades a tot l'Estat, el col·lectiu va rebutjar amb un 98% de vots en contra la proposta de la DGT, que es basava en un complement salarial de 125 euros en concepte de productivitat i a condició de realitzar més exàmens a la setmana, a la tarda. «El Ministeri d'Interior només ofereix el 50% del complement salarial a què es va comprometre el 2015 i, a més, a canvi de realitzar més exàmens a la setmana», van lamentar els examinadors.

La Direcció General de Trànsit va fer aquesta proposta dimarts al comitè de vaga dels examinadors en una reunió a Madrid. Precisament, després d'aquesta trobada, el Ministeri d'Interior va assegurar que la trobada havia servit per acostar postures. Un punt de vista que contrasta amb la reacció expressada ahir pel col·lectiu d'examinadors de Trànsit, que va considerar l'oferta «indigna», tot argumetant que «no només representa únicament el 50% del complement salarial específic que reivindiquem des de fa anys i que està signat des del 2015, sinó que a més significa un augment de la càrrega de treball».

«Per tot això, els examinadors de Trànsit continuaran amb la vaga que tenen convocada durant els dilluns, dimarts i dimecres del mes de novembre i, a més, han decidit ampliar-la també al mes de desembre», tal com afirmaven en el sey comunicat. El col·lectiu porta fent els tres dies de vaga a la setmana des del mes de juny