L'alcalde d'Olot, Josep Maria CorominasVa explicar que fins al dilluns (dia 20 de novembre) va mantenir reunions amb ERC per fer un govern de coalició.

Això no obstant, ell i el seu grup van decidir repartir-se les regidories d'Ensenyament, Medi Ambient i Barris que tenien els antics socis del PSCels quals han estat expulsats del govern a causa de la posició dels socialistes en l'aplicació de l'article 155.

Corominas va expressar la seva confiança en el fet que l'oposició del PSC i d'ERC

L'equip de govern PDeCAT-DC afronta el futur amb el pressupost del 2018 aprovat amb el suport del PSC, tot just el 26 d'octubre. ERC es va abstenir i la CUP i OeC hi van votar en contra.

Corominas va explicar que el gran projecte de mandat, la reforma del Firal, està començat i en bon camí i que la impulsió d'altres projectes depèn de lligar el finançament.

Pel que fa al nou cartipàs, Josep Berga (PDeCAT) es farà càrrec de la regidoria d'Ensenyament que portava Jaume Mir (PSC). Sumarà Ensenyament a la responsabilitat de les regidories de Cultura, de Cohesió Social i Atenció a les Persones. Corominas va exposar que confia en l'experiència de Berga en el tracte personal per tirar endavant la regidoria d'Ensenyament.

Corominas va expressar la seva confiança en l'advocat Jordi Alcalde (Demòcrates) per deixar-li la responsabilitat de la recollida de residus i la neteja viària. Alcalde ara porta els temes d'Habitatge.

Segons el batlle, Josep Gelis (PDeCAT), es farà càrrec de Medi Ambient. Abans el duia Josep Guix (PSC). Entre tots els regidors es repartiran l'àrea de Barris, que duia Mercè Traveria (PSC).